Recente projecten 

Wat corona ons leerde - Een inkijkboekje

Door de panemie heen heb ik verschillende illustraties gemaakt in het thema van covid. Soms hoopvol, soms uit frustratie, soms om gewoon maar het beste er van te maken.. Al met al nam het veel af, maar heeft het ons ook veel geleerd. 


De illustraties uit deze tijd heb ik verzameld in een klein coronaboekje. Een klein tussendoor projectje, die ik hier ter inzage publisseer. 

Allemaal anders


 

In een door mij geschreven en geïllustreerd kinderboekje ben ik de strijd aan gegaan met negativiteit rond 'anders zijn'. De samenwerking met Uitgeverij Wildeharen gaf mij de mogelijkheid dit kinderboek uit te geven en om dit belangrijke thema te delen.

 

Het verhaal gaat over Noera:

Noera is het meisje dat leven op aarde creëert. Hou je vast, ze is creatief, dus niemand zal er het zelfde uitzien...


Anders zijn. De vraag is of dat wel bestaat als we er op de juiste manier naar kijken. Huidskleur, afkomst, maar ook handicaps, afwijkingen, geslacht, uiterlijkheden of religie: het zou je niet ANDERS mogen laten voelen. We zijn allemaal mensen dus zijn we allemaal anders. En als we allemaal anders zijn, zijn we allemaal het zelfde!


We streven naar een samenleving waar iedereen een plekje mag krijgen. Om de volgende generatie nog sterker te maken dan de huidige, kan je niet vroeg genoeg beginnen met ze de juiste opvattingen meegeven over anders zijn.


We staan voor een racisme-vrije toekomst, een pestvrije toekomst, een toekomst waar iedereen zich gewaardeerd voelt en waar we elkaar minder in hokjes plaatsen.

WeWearWithPride

  - een project over bodypositivety

af1
af6
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_5
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_3
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_4
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_6
af3
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_2
documontatie-oorbellen-9verhaal
af5

Boodschappen oogsten - groentetuin vs. consumptiemaatschappij


Mijn eerste gepublisseerde illustratieboekje is uit! Het is een kritische knipoog naar de consumptiemaatschappij toe. Er staat een hoop troep in de schappen dat voor ons als normaal eten wordt beschouwd. Denk aan al dat plastic, opgepompte aardbeien en de lekkere, maar niet zo heel duurzame bananen. Tja, wat doe je er aan he. Een groentetuin beginnen?


Eva (van Adam en Eva) neemt je mee naar haar groentetuin terwijl Anna (wat generaties verder) haar boodschappenlijst in de supermarkt afwerkt. 

escape

7 Maart hield ik een expositie in de Bibliotheek, Vannu, in Roosendaal. Ik exposeerde een project waar ik 2 jaar mee bezig ben geweest. Ik maakte verschillende werken van mijn zoeken naar een 'escape'.  

popetjes vroeger
Screenshot_2018-12-15-16-58-57
IMG_0346
115_3779
painting
abstract mooi pop
popjes

progresvideo's

Achtergrond van project escape, klik hier  ->

Social media & de jeugd

Teken, print, schilder, en animatie technieken zijn gebruikt voor het project over social media onder de jeugdigen. Ik ben ook bezig geweest met augmented reality, om de illustraties van een 2e laag te voorzien.

115_7145
Sm_Portret 1,1
wifi connection
illustratie huizen
Sm_Portret 1,2
illustratie tafel
115_7147
illlustratie eten
115_7146
schilderij2
who am i schilderij2
schilderij 3

Woordenboek zonder woorden

 

Interesse in dit boek? Neem gerust contact op.

Ik heb een woordenboek zonder woorden ontwikkeld. Ik maakte hem voor de woorden die we niet hebben. Voor de gevoelens die we niet kunnen uitdrukken in woorden. Dat is waarom er alleen illustraties in dit boek staan (met uitzondering op een korte intro) geen woorden om je gevoel uit teleggen of te definieren. Er zijn veel verschillende technieken gebruikt voor de illustraties, zodat er veel verschillende dingen uitgedrukt kunnen worden. Elke afbeelding staat open voor eigen interpretatie.


Sommige mensen vinden het moeilijk om zich te uiten in woorden, als het gaat om hun gevoelens. Zeker als je bepaalde dingen nooit eerder voelde. Woorden zijn soms te specefiek. Niet 'goed', niet 'slecht', niet 'warm', niet 'koud'. Soms kunnen woorden het niet raken. Geen woorden maar beelden...

i created a wordsbook without words. I have made a wordsbook for the words we can't finde. For those fealings we can't express in words. That's why there are only illustrations in this book, (exept for a small intro) no words to explane or define the feelings. I have used lot's of techniques wich give lots of different feelings. Every image is open for own interpretation. 


Some people have a hard time expressing or defining some feelings.  Especially when you have never felt it before. Words are to specific for the feeling. No good, not bad, not worm, not cold. Something red. Something big. Something words can't touch. No words, but jus a image...

blauw donker la rgb
wit laks
geel oi rgb
wit greyzwart
roodl
roodlk rgb
rood en roze
paars
rood of beetje blauw..
rood roze oranje

stressclock