Projecten

NFT

Opensea


Opensea is my presentation space for my digital statement:

My NFT, Ditigal overturned carton of vegan milk, is now for sale.

Sandmilk


You like digital art, but you are not int crypto? You can buy my NFT-art on Sandmilk with dollars!

Who 

     is driving 

            The NFTaxi? 

NFTaxi is a project just for fun. Every image or GIF of this collection, is a little peek into a taxi scene, with our most interesting taxi-drivers. Also this collection is exclusive on Sandmilk.com.

IMG20221014111147 kopiëren
P1010468
IMG_20221105_121658
IMG20221014111810 kopiëren
P1010469 kopiëren
P1010458
IMG20221009155602 kopiëren
P1010486 kopiëren
eindwerkpd___serialized2
P1010459 kopiëren
project afbeelding G
P1010471 kopiëren
IMG20221014111213 kopiëren
P1010523 kopiëren
P1010535 kopiëren
P1010536 kopiëren
P1010542 kopiëren
Art.THNX1
Art.THNX1.1
P1010515 kopiëren
InsightTimer
P1010561
P1010560
P1010566
P1010567
P1010569
P1010563
P1010558
P1010553
P1010554
P1010557
IMG20221028144947
P1010552
IMG_20221029_182458
IMG20221029130111
IMG20221029135313

Expositie in Roosendaal 2022.


Een focus op meer, groter, beter mooier, maakt dat men vaak juist snel focust op te kort komen. Tijdens mijn afstuderen, toen ik werkte aan een project dat ook ging over dankbaarheid, sprak ik mensen die hun focus hebben verlegd op genoeg hebben: Dankbaarheid. De uitkomst van deze gesprekken is de expositie THNX- The Art Of Contrast. 

De expositie staat in het teken van dankbaarheid. Voor alle grote dingen, voor de kleine dingen. En niet alleen voor comfortabele dingen, maar zelfs ook voor weerstand in het leven.
Laat je inspireren door de portretten (die o.a gecreëerd zijn door schaduw patronen), door fragmenten uit interviews met verschillende mensen over dankbaarheid, en nog meer teken- en schilderwerken, en schaduwwerken.
Heeft u de expositie gemist, of wilt u alless nog eens op uw gemak bekijken? Ik heb de hele expositie, inclusief het onderzoek dat er aan vooraf ging gevangen in een boek, met tekst en afbeeldingen. Neem gerust contact op bij interesse! (€22,- p/s) 

Neem een kijkje in de Expositie


THNX-

The Art Of Contrast


Dit project was genomineerd voor de cultuurprijs Roosendaal

''Allemaal Ongeluk'' 

Hee! Een nieuw kinderboek waar Noera de hoofdrol in speelt! In 'Allemaal Ongeluk' helpt Noera Brian opweg. Hij wordt erg onzeker over zijn ongelukjes. Maar Noera denkt dat het niet zo erg is als Brian denkt. Iedereen maakt wel is foutjes!


Allemaal Ongeluk is net uit. Wilt u er een via mij bestellen? Stuur me dan een mailtje

Momenteel heb ik 2 boeken gepubliceerd bij Uitgeverij Wilde haren. Door mij geïllustreerd en geschreven. Wat ik belangrijk vind is dat een kinderboek niet alleen het kind meeneemt naar een andere wereld, maar ook naar een veilige wereld, voor IEDER kind! Daarom vind ik diversiteit in kinderboeken erg belangrijk. Hier duik ik vooral op in bij het kinderboek "Allemaal Anders". Een boek dat gaat over de mooie diverse mensen op de wereld, en dat die verschillen er horen te zijn! Het is een magisch boek, dat kinderen meteen het het wereldbeeld meegeeft, dat niet iedereen het zelfde hoéft te zijn.


In mijn 2e kinderboek, komt diversiteit als vanzelfsprekend terug. Maar niet als hoofdonderwerp. Dit verhaal gaat over Brian, die faalangst heeft. Faalangst is iets dat veel kinderen (en volwassenen) herkennen. Ik denk dat het goed is om kinderen op jonge leeftijd te laten zien, dat fouten maken bij hun leer- en groeiproces hoort. Op een grappige maar ook mooie manier laat het boek "Allemaal Ongeluk" Brian inzien, dat zijn ongelukjes niet zo erg waren als hij dacht. En dat iedereen ze maakt!

Ik denk dat dit waardevolle kinderboeken kunnen zijn om te delen met de jonge jeugd (5/10 jaar). Ik hoop enorm dat kinderen er van kunnen genieten, zich gehoord voelen in de boeken, en dat het hun latere zelfbeeld en wereldbeeld goed doet! Want dat is mijn missie :)


Mocht u dit boek willen bekijken/kopen, kunt u mij een berichtje sturen, maar hij is o.a ook verkrijgbaar op bol.com .Boek(en) gelezen? Natuurlijk hoor ik heel graag uw feedback terug! ik ben nog altijd opzoek naar manieren om mijzelf te verbeteren in wat ik doe.


#kinderboeken #kinderillustrator #diversiteit #faalangst

Boeken lenen?

In sommige bibliotheken zijn de boeken ook te lenen. Als dit (nog) niet het geval is bij een bibliotheek bij u in de buurt kunt u het boek gewoon aanvragen! Dan verschijnt het er vanzelf.

In sommige bibliotheken zijn de boeken ook te lenen. Als dit (nog) niet het geval is bij een bibliotheek bij u in de buurt kunt u het boek gewoon aanvragen! Dan verschijnt het er vanzelf.

WERKEN AAN  EEN MINDSET - PLOEGENDIENT FESTIVAL

Op #ploegendienstfestival mocht ik alle positieve vibes van festivalgangers vangen in een schilderij. Ze schreven voor mij op waar ze op dit moment even heel blij of dankbaar voor waren. 'de zon' 'mijn vrienden' 'dat mijn keelpijn over is' ; van alles kwam voorbij.

Bedankt voor het beste festivalsfeertje, en het meebouwen aan onze mindset!

Wat corona ons

leerde - Een inkijkboekje

Door de panemie heen heb ik verschillende illustraties gemaakt in het thema van covid. Soms hoopvol, soms uit frustratie, soms om gewoon maar het beste er van te maken.. Al met al nam het veel af, maar heeft het ons ook veel geleerd. 


De illustraties uit deze tijd heb ik verzameld in een klein coronaboekje. 


Een klein tussendoor projectje, die ik hier ter inzage publisseer. 


"Allemaal Anders"

In een door mij geschreven en geïllustreerd kinderboekje ben ik de strijd aan gegaan met negativiteit rond 'anders zijn'. De samenwerking met Uitgeverij Wildeharen gaf mij de mogelijkheid dit kinderboek uit te geven en om dit belangrijke thema te delen.


Het verhaal (5/10 jaar) gaat over Noera :

Noera is het meisje dat leven op aarde creëert. Hou je vast, ze is creatief, dus niemand zal er het zelfde uitzien...
Anders zijn: De vraag is of dat wel bestaat, als we er op de juiste manier naar kijken. Huidskleur, afkomst, maar ook handicaps, afwijkingen, geslacht, uiterlijkheden of religie: als niemand het zelfde is bestaat anders eigenlijk nieteens! Als we allemaal anders zijn, zijn we allemaal het zelfde.


We streven naar een samenleving waar iedereen een plekje mag krijgen. Om de volgende generatie nog sterker te maken dan de huidige, kan je niet vroeg genoeg beginnen met ze de juiste opvattingen meegeven over 'anders zijn'.


Ikzelf sta voor een racisme-vrije toekomst, een pestvrije toekomst, een toekomst waar iedereen zich gewaardeerd voelt en waar we elkaar minder in hokjes plaatsen.


Momenteel heb ik 2 boeken gepubliceerd bij Uitgeverij Wilde haren. Door mij geïllustreerd en geschreven. Wat ik belangrijk vind is dat een kinderboek niet alleen het kind meeneemt naar een andere wereld, maar ook naar een veilige wereld, voor IEDER kind! Daarom vind ik diversiteit in kinderboeken erg belangrijk. 

Diversiteit komt ook terug in mijn 2e kinderboek, maar hier is dit niet het hoofdonderwerp. Allemaal Ongeluk gaat over faalangst.Op een grappige maar ook mooie manier laat het boek "Allemaal Ongeluk" kinderen inzien, dat ongelukjes niet zo erg waren zijn als velen denken. En dat iedereen ze maakt! 
De boeken gelezen? Natuurlijk hoor ik heel graag uw feedback terug! ik ben nog altijd opzoek naar manieren om mijzelf te verbeteren in wat ik doe.


#kinderboeken #kinderillustrator #diversiteit #allemaalanders

Bestellen via : 


Bol.com


of stuur mij een mailtje!

 
 
 
 

Boeken lenen?

In sommige bibliotheken zijn de boeken ook te lenen. Als dit (nog) niet het geval is bij een bibliotheek bij u in de buurt kunt u het boek gewoon aanvragen! Dan verschijnt het er vanzelf.

WeWearWithPride

  - een project over bodypositivety

af1
af6
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_5
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_3
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_4
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_6
af3
documontatie-oorbellen-afbeeld_Pagina_2
documontatie-oorbellen-9verhaal
af5

Voor dit project gaf ik een workshop in het maken van lichaams-sierraden .


Ik vroeg aan een aantal vrouwen of ze hun grootste lichamelijke onzekerheid zouden kunnen benoemen: Striemen, vlekkjes, oneffenheden, hun gewicht. Het doel van dit project was om afstand te creëren met het lichaam en het meer te zien als een uniek sierraad. 

In plaats van te denken dat we ons lihaam zijn, dragen we haar! En proberen dat met de trots te doen die het verdient. Ik ging daarom met deze vrouwen oorbellen  ontwerpen, die een abstracte versie waren van net dát onderdeel van hun lichaam waar ze onzeker over waren. Het proces was misschien nog wel belangrijker dan de uitkomst zelf: De vrouwen ervoeren hun lichaam als uniek sieraad dat zij mochten dragen. Het werdt een methafoor om hen eraan te herinneren, dat ieder lichaam anders is en dat hen dat niet minder heilig maakt. Het zijn allemaal juweeltjes!

Boodschappen oogsten - groentetuin vs. consumptiemaatschappij


Mijn eerste gepublisseerde illustratieboekje is uit! Het is een kritische knipoog naar de consumptiemaatschappij toe. Er staat een hoop troep in de schappen dat voor ons als normaal eten wordt beschouwd. Denk aan al dat plastic, opgepompte aardbeien en de lekkere, maar niet zo heel duurzame bananen. Tja, wat doe je er aan he. Een groentetuin beginnen?


Eva (van Adam en Eva) neemt je mee naar haar groentetuin terwijl Anna (wat generaties verder) haar boodschappenlijst in de supermarkt afwerkt. 

A new way to escape

7 Maart hield ik een expositie in de Bibliotheek, Vannu, in Roosendaal. Ik exposeerde een project waar ik 2 jaar mee bezig ben geweest. Ik maakte verschillende werken van mijn zoeken naar een 'escape'.  

popetjes vroeger
Screenshot_2018-12-15-16-58-57
IMG_0346
115_3779
painting
abstract mooi pop
popjes

Achtergrond van project escape, klik hier  ->

115_7145
Sm_Portret 1,1
wifi connection
illustratie huizen
Sm_Portret 1,2
illustratie tafel
115_7147
illlustratie eten
115_7146
schilderij2
who am i schilderij2
schilderij 3

Teken, print, schilder, en animatie technieken zijn gebruikt voor het project over social media onder de jeugdigen. Ik ben ook bezig geweest met augmented reality, om de illustraties van een 2e laag te voorzien.

Social media & de jeugd

blauw donker la rgb
wit laks
geel oi rgb
wit greyzwart
roodl
roodlk rgb
rood en roze
paars
rood of beetje blauw..
rood roze oranje

Ik heb een woordenboek zonder woorden ontwikkeld. Ik maakte hem voor de woorden die we niet hebben. Voor de gevoelens die we niet kunnen uitdrukken in woorden. Dat is waarom er alleen illustraties in dit boek staan (met uitzondering op een korte intro) geen woorden om je gevoel uit teleggen of te definieren. Er zijn veel verschillende technieken gebruikt voor de illustraties, zodat er veel verschillende dingen uitgedrukt kunnen worden. Elke afbeelding staat open voor eigen interpretatie.


Sommige mensen vinden het moeilijk om zich te uiten in woorden, als het gaat om hun gevoelens. Zeker als je bepaalde dingen nooit eerder voelde. Woorden zijn soms te specefiek. Niet 'goed', niet 'slecht', niet 'warm', niet 'koud'. Soms kunnen woorden het niet raken. Geen woorden maar beelden...

Woordenboek zonder woorden

 

Interesse in dit boek? Neem gerust contact op.

i created a wordsbook without words. I have made a wordsbook for the words we can't finde. For those fealings we can't express in words. That's why there are only illustrations in this book, (exept for a small intro) no words to explane or define the feelings. I have used lot's of techniques wich give lots of different feelings. Every image is open for own interpretation. 


Some people have a hard time expressing or defining some feelings.  Especially when you have never felt it before. Words are to specific for the feeling. No good, not bad, not worm, not cold. Something red. Something big. Something words can't touch. No words, but jus a image...