car drive
painting1
IMG_20190405_140407
1kim1
IMG_0346
watermeisje
kind en mama
IMG_0350
IMG_0359
IMG_1497
IMG_0351
heks
IMG_0347
illustratie slapen
newer
anorexia
auto1
tekening
space 1
painting groot abstracgt
auto 2
donker schilderij vrijheid
vrouw donkert
droom2
droom

canvas

projecten

muuren

IMG_20190608_002513
IMG_20190608_002605
IMG_20190608_002542
IMG_20190731_234509
IMG_20190731_215758

space

Dit komt uit een serie werken dat gaat over ruimte. En dan bedoel ik grote ruimte en kleine ruimte tegeleik. Het idee dat als je maar vergenoeg uitzoomed dat je dan uitkomt op iets ingezoomeds. Het idee dat de oneindige sterrenstelsels samen een nieuw netwerk vormen dat misschien de kleinste cellen voor een nieuw organisme vormen.. 


Hier vormen kleine puntjes het begin van nieuwe organische vormen die lijken op cellen. Het staat voor oneindigheid en stelt je de vraag hoe ver dit doorgaat. 

escape

progresvideo's

Dit project is een surrealistische kijk op de wolken.

Heb je ook wel eens gekeken naar een uitgestrekt grasvelt, en de hoge drang gevoelt om er door heen te rennen? Te ontsnappen naar die leegte, die grootsheid van dat grasveld? Ik vond die drang in de rustige of krachtige wolken. Ik wilder er naar toe. Dus mijn potloot schetste een ladder.. en ik ontsnapte.

IMG_0346

Dit is verder ontwikkeld tot een project waar ik, door middel van het plaatsen van kleine poppetjes, inzoom op situaties. De éscape' keert terug naar de aarde, aangezien we beter niet kunnen vluchten voor problemen, maar we kunnen ze beter anders benaderen. De kleine poppetjes zoomen in op een situatie. Dit, om te ontsnappen aan hun lading en er op een nieuwe manier tegen aan te kijken, of juist opgaan in dat wat het is. Dit kunnen (abstracte) weergaven zijn van situaties die ik mee gemaakt heb, tot abstracte weergaven van gevoelens. Ik zoom hierop in met mijn poppetjes om het moment te vertragen, om het bewuster mee te maken en vooral vanuit een nieuw perspectief. Dit doe ik als een soort training om in elke situatie het mooie te kunnen zien of hem te accepteren zoals hij is. Ik kruip in het moment of het gevoel, wat uivergroot is tot iets enorms. De kleine poppetjes geven het contrast in ruimte aan waardoor het gevoel of de situatie als 'groots' wordt weer gegeven. Ik ben er van overtuigd dat je alle situaties vanuit een ander, en beter perspectief kunt benaderen. Dit kan helpen er extra van te genieten of juist er mee om te gaan.

In veel gevallen zijn het grote hoeveel heden poppetjes die als massa opgaan in hun 'grootse' omgeving. Het gevoel van saamhorigheid overheerst. Het besef dat je niet alleen bent, en dat alles en iedereen opgaat in elkaar. Dat is hoe ik de wereld ook zie. Alles is materie. Alles staat inverband met elkaar. Zo zijn we nooit, in welke situatie dan ook, alleen. 

Dit project begon bij het opserveren van mieren, en hoe zij (volgens mij) de wereld ervaren. Simpel, zonder lading. Ze ZIJN er, en ze hebben ELKAAR. Dat is hun focus, had ik het idee. Het ging over in schetsen van ontsnapping. "Lege schetsen" noemde ik die. Dat waten schetsen van een situatie die alleen door kringen zichtbaar was, wat hem abstract maakte en de lading deed vergeten. Deze gingen dan ook over een wereld zonder labels of definities (zoals ik dacht dat mieren de wereld ervaarden. Dit ging door in project escape. Waar ik juist de ontsnapping aan labels en betekenis opzocht in de wolken, ver van de aarde vandaan. Hier na ontwikkelde dit project zich verder, terug naar de aarde, waar je dus inplaats van ontsnappen, de wereld en situaties anders kunt benaderen door er in op te gaan. 

met dit project ben ik nog bezig. Er zullen later meer dingen over verschijnen. 

Tumblr

© Copyright. All Rights Reserved.